Први мај е празник кој традиционално се слави со висококалорична храна, а на што треба да обрнете посебно внимание? В четврток го славиме Први мај, празник кој е невозможно да се замисли без висококалорични деликатеси. Сепак, сè може да се направи на поздрав начин, а во исто време да биде исто толку вкусно. Нутриционистката Ана Бандука Тодоровиќ зборуваше за тоа како јадењата за 1 Мај да бидат поздрави. На почетокот, таа ги издвои ...
Mногу семејства на Балканот, 1 Мај не можеа да го поминат без скара. Сепак, често се поставува прашањето: дали храната на скара е воопшто здрава? Експертите велат дека може да биде, ако следиме неколку важни правила. Повеќе протеини, помалку масти Кога е правилно подготвено, печењето на скара може да биде изненадувачки здрав начин за подготовка на храна. Месото се пече без дополнителна маснотија, а маснотијата од месото се исцедува низ скарата, ...
Празнувањето на 1 Мај не може да се замисли без скара. Препорачано Ова се најдобрите совети од професионалните готвачи! Загревање на скарата Скарата, апсолутно, мора да биде добро загреана пред да го дојде во допир со првото парче месо. Ако не го направите тоа, месото нерамномерно и долго ќе се пече. Лицето од вашето друштво кое е задолжено за месото сака да се занимава со тоа, но не со часови! Чистење на скарата Веднаш штом скарата ќе се ...
Празнувањето на 1. Мај не може да се замисли без скара. Денеска на Денот на трудот се јаде месна гозба. Ова се најдобрите совети од професионалните готвачи! Загревање на скарата Скарата, апсолутно, мора да биде добро загреана пред да го дојде во допир со првото парче месо. Ако не го направите тоа, месото нерамномерно и долго ќе се пече. Лицето од вашето друштво кое е задолжено за месото сака да се занимава со тоа, но не со часови! Чистење на ...
Први мај кај нас се прославува со традиционално подготвување скара. И оваа година многумина првомајската скара ќе подготвуваат во дворовите, а некои и на терасите. Како и да е, традиционалната подготовка на печено месо, консумирано заедно со ладни пијалаци и свежа сезонска салата, нема да изостане. Доколку немате можност да подготвите скара на жар, можете месото да го испечете на електрична скара во вашата кујна. Како и да е, сите на овој ден ќе ...
Повеќето се веќе подготвени за Први мај и традиционалното скара, но никогаш не е предоцна за бесценети трикови. Едно од важните прашања на кое треба да обрнеме внимание сега е количината на месо. Колку месо можете да јадете без здравствени последици зависи и од тоа како го подготвувате.Кое месо е најдобро?Месото може да се подели во три големи групи на производи: живинско месо, црвено месо и ултра-преработено месо.– Живиното месо е одличен ...
Повеќето се веќе подготвени за Први мај и традиционалното скара, но никогаш не е предоцна за бесценети трикови. Едно од важните прашања на кое треба да обрнеме внимание сега е количината на месо. Колку месо можете да јадете без здравствени последици зависи и од тоа како го подготвувате. Кое месо е најдобро? Месото може да се подели во три големи групи на производи: живинско месо, црвено месо и ултра-преработено месо. – Живиното месо е одличен ...
Први мај не може да се замисли без вкусна скара! А со секое совршено пригответо месо, мора да имаме и скараджиско макало. Ќе ти откријам како да подготвиш извонредна скара и скараџиско макало. Месото го обезбедив од месарницата на Агриа и овојпат решив да правам мешана скара – ќебапи, плескавици, увијачи, ребра… Друштвото е собрано, а храната ќе биде главниот дел од нашата дружба. Состојки за скарата: – Ќебапи – Увијачи – Плескавици – Ребра – ...
Први мај не може да се замисли без вкусна скара! А со секое совршено пригответо месо, мора да имаме и скараджиско макало. Ќе ти откријам како да подготвиш извонредна скара и скараџиско макало. Месото го обезбедив од месарницата на Агриа и овојпат решив да правам мешана скара – ќебапи, плескавици, увијачи, ребра… Друштвото е собрано, а храната ќе биде главниот дел од нашата дружба. Состојки за скарата: – Ќебапи – Увијачи – Плескавици – Ребра – ...
Се приближуваме кон традиционалното печење месо на скара за Први мај, кое не може да помине без ќебапи, плескавици, колбаси итн. Иако повеќето љубители на скара најчесто уживаат во комбинацијата од месо и кромид, српскиот доктор, Воислав Перишиќ (гастроентеролог) откри многу подобра алтернатива. „Кромидот предизвикува подуеност бидејќи промовира пробиотски супстанции. Исто така, од него ожеднуваме. Тоа не е пријатно чувство, не би го препорачал ...