Оваа сабота, на 4 октомври, во Public Room (Јавна Соба), од 10 до 18 часот, Слоу Фуд Водно со поддршка од Слоу Фуд Македонија, по четврти пат го организира Фестивалот на биодиверзитетот – празник на автентичноста, локалното производство, здрави корења и полни софри. Ова ќе биде ден кога храната ќе раскажува приказни за зачувани сорти, за вредните раце што нежно ги негуваат, и за трпези кои се полнат со добра, чиста и правична храна. Овојпат, во ...
- Ова ќе биде ден кога храната ќе раскажува приказни за зачувани сорти, за вредните раце што нежно ги негуваат, и за трпези кои се полнат со добра, чиста и правична храна, наведуваат организаторите. Овојпат, во фокусот ќе биде планинскиот чај, чиешто мирисно и лековито богатство ќе го открие Самет Абдули од Ростуше, Маврово – чувар на традицијата и раскажувач на билкарските тајни на планината. За најмладите магионичарот Кристијан, со својот ...
Здружението Слоу Фуд Водно со поддршка од Слоу Фуд Македонија, по четврти пат денеска го организира Фестивалот на биодиверзитетот – празник на автентичноста, локалното производство, здрави корења и полни софри. Ова ќе биде ден кога храната ќе раскажува приказни за зачувани сорти, за вредните раце што нежно ги негуваат, и за трпези кои се полнат со добра, чиста и правична храна, наведуваат организаторите. Овојпат, во фокусот ќе биде планинскиот ...
Слоу Фуд Водно со поддршка од Слоу Фуд Македонија, по четврти пат денеска го организира Фестивалот на биодиверзитетот – празник на автентичноста, локалното производство, здрави корења и полни софри. – Ова ќе биде ден кога храната ќе раскажува приказни за зачувани сорти, за вредните раце што нежно ги негуваат, и за трпези кои се полнат со добра, чиста и правична храна, наведуваат организаторите. Овојпат, во фокусот ќе биде планинскиот чај, чиешто ...
Слоу Фуд Водно со поддршка од Слоу Фуд Македонија, по четврти пат денеска го организира Фестивалот на биодиверзитетот – празник на автентичноста, локалното производство, здрави корења и полни софри. – Ова ќе биде ден кога храната ќе раскажува приказни за зачувани сорти, за вредните раце што нежно ги негуваат, и за трпези кои се полнат со добра, чиста и правична храна, наведуваат организаторите. Овојпат, во фокусот ќе биде планинскиот чај, чиешто ...