1. Формирање на ледени кристали 2. Сладоледот е тврд како карпа Решението е да додадете 1-2 лажици алкохол (како вотка или рум) на 500 мл база за да се намали точката на замрзнување или да ја зголемите содржината на масти со користење на повеќе крем или жолчки од јајца, за да создадете помека текстура. 3. Мек и премногу течен сладолед Решението е основата да се олади на најмалку 4°C пред мешањето и машината за сладолед да се постави на ...

Правењето домашен сладолед дома може да биде задоволство, но често резултатот не е како што очекувате. Најчестите проблеми настануваат поради неколку едноставни грешки. Во продолжение ви ги прикажуваме 10-те најчести грешки и како да ги избегнете за секогаш да имате кремаст и вкусен сладолед. 1. Формирање на ледени кристали . Проблемот настанува кога водата во смесата полека се замрзнува, што создава големи кристали од мраз . Решение: Уверете ...

Кога правите домашен сладолед, клучот е да избегнете пет вообичаени грешки што го прават неуспешен. 1. Формирање на ледени кристали Ледените кристали се формираат кога молекулите на водата во смесата полека замрзнуваат, дозволувајќи да растат поголеми кристали. За да спречите формирање кристали, користете стабилизатори како што е 1/4 лажичка желатин. 2. Сладоледот е тврд како карпа Ова се случува кога има премногу вода или нема доволно масти и ...

1. Формирање на ледени кристали 2. Сладоледот е тврд како карпа Решението е да додадете 1-2 лажици алкохол (како вотка или рум) на 500 мл база за да се намали точката на замрзнување или да ја зголемите содржината на масти со користење на повеќе крем или жолчки од јајца, за да создадете помека текстура. 3. Мек и премногу течен сладолед Решението е основата да се олади на најмалку 4°C пред мешањето и машината за сладолед да се постави на ...