Ви треба: 500 г брашно 300 мл млака вода 1 лажичка сол 1 лажичка шеќер 1 кесичка сув квасец (7 г) По желба: сусам или ким за посипување Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Растворете го квасецот во вода со шеќер, па оставете 10 минути да се активира. Потоа додадете сол и постепено брашно, мешајќи додека не добиете меко, мазно тесто. Покријте со крпа и оставете на топло место еден час да нарасне. Потоа замесете го нараснатото тесто и ...

Ви треба: 500 г брашно 300 мл млака вода 1 лажичка сол 1 лажичка шеќер 1 кесичка сув квасец (7 г) По желба: сусам или ким за посипување Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Растворете го квасецот во вода со шеќер, па оставете 10 минути да се активира. Потоа додадете сол и постепено брашно, мешајќи додека не добиете меко, мазно тесто. Покријте со крпа и оставете на топло место еден час да нарасне. Потоа замесете го нараснатото тесто и ...