Рижото е високо рангирано, а кога се комбинира со тиквички, неговата популарност може само да се зголеми. Состојки: Подготовка: Измијте ги и изрендајте ги тиквичките. Во голема тава пржете го ситно исецканиот кромид во загреано маслиново масло. Додадете го згмечениот лук и оризот. Пржете кратко, додадете ги тиквичките мешајќи, прелијте го виното, а потоа малку вода. Зачинете со сол и наросете со мелен бибер. Крчкајте на тивок оган, повремено ...

Рижото е високо рангирано, а кога се комбинира со тиквички, неговата популарност може само да се зголеми. Состојки: Подготовка: Измијте ги и изрендајте ги тиквичките. Во голема тава пржете го ситно исецканиот кромид во загреано маслиново масло. Додадете го згмечениот лук и оризот. Пржете кратко, додадете ги тиквичките мешајќи, прелијте го виното, а потоа малку вода. Зачинете со сол и наросете со мелен бибер. Крчкајте на тивок оган, повремено ...

Рижото е високо рангирано, а кога се комбинира со тиквички, неговата популарност може само да се зголеми. Состојки: 500 грама тиквички 2 лажици маслиново масло 50 грама кромид 1 чешне лук 160 грама ориз 50 мл бело вино сол Црн бибер 50 мл павлака за готвење 1-2 лажички сув зачин Подготовка: Измијте ги и изрендајте ги тиквичките. Во голема тава пржете го ситно исецканиот кромид во загреано маслиново масло. Додадете го згмечениот лук и оризот. ...