Во зимскиот период, кога свеж зеленчук е речиси недостапен, нутриционистите советуваат честа консумација на туршија како одличен извор на витамини и хранливи материи. Ферментирањето, замрзнувањето и скиселувањето се најдобрите начини за конзервирање на зеленчукот, при што се задржуваат голем дел од неговите нутритивни својства. „Ако туршијата е направена на традиционален начин, со природно ферментирање на собна температура, без додавање адитиви ...
Во зимскиот период, кога свеж зеленчук е речиси недостапен, нутриционистите советуваат честа консумација на туршија како одличен извор на витамини и хранливи материи. Ферментирањето, замрзнувањето и скиселувањето се најдобрите начини за конзервирање на зеленчукот, при што се задржуваат голем дел од неговите нутритивни својства. „Ако туршијата е направена на традиционален начин, со природно ферментирање на собна температура, без додавање адитиви ...