Време е да направите домашен кечап, вкусен и здрав без конзерванси Состојки: Подготовка: Направете мал засек на измиениот домат и потопете го во врела вода неколку минути, излупете го, кората ќе падне сама од себе, потоа изблендирајте. Во 4 дл вода , исечете го кромидот, морковот, лукот, пиперката и листовите целер на помали парчиња и гответе десет минути. Изблендирајте сè и измешајте со доматот, додавајќи го ловоровиот лист и сенфот и гответе ...
Време е да направите домашен кечап, вкусен и здрав без конзерванси Состојки: Подготовка: Направете мал засек на измиениот домат и потопете го во врела вода неколку минути, излупете го, кората ќе падне сама од себе, потоа изблендирајте. Во 4 дл вода , исечете го кромидот, морковот, лукот, пиперката и листовите целер на помали парчиња и гответе десет минути. Изблендирајте сè и измешајте со доматот, додавајќи го ловоровиот лист и сенфот и ...