Многу луѓе се разочарани дома затоа што нивните помфрити се премногу меки или премногу тврди, наместо крцкави и златни. Сепак, постои едноставен трик со една состојка од фрижидерот што може целосно да ја промени текстурата и да направи помфритот да добие совршена кора однадвор, а да остане мек и лесен одвнатре. Најпопуларната сода овозможува површинскиот слој на компирот да се подготви за рамномерно пржење, додека благите киселини и шеќери во ...

Многу луѓе се разочарани дома затоа што нивните помфрити се премногу меки или премногу тврди, наместо крцкави и златни. Сепак, постои едноставен трик со една состојка од фрижидерот што може целосно да ја промени текстурата и да направи помфритот да добие совршена кора однадвор, а да остане мек и лесен одвнатре. Најпопуларната сода овозможува површинскиот слој на компирот да се подготви за рамномерно пржење, додека благите киселини и шеќери во ...