Кога се пишуваат рецепти, честопати се споменува само „кромид“ без да се наведе видот, поради што честопати се одлучуваме за обичен лук или кромид. Сепак, дали е тоа најдобриот избор за вашето здравје? Излегува дека еден кромид е поздрав од другите видови. Студија од 2017 година, објавена во списанието „Food Research International“, покажа дека црвениот кромид е најефикасен во убивањето на клетките на ракот кај луѓето во споредба со другите ...

Kога се пишуваат рецепти, често се спомнува само „кромид“ без да се прецизира видот, поради што често се одлучуваме за обичен бел или црвен кромид. Но, дали тоа е најдобриот избор за вашето здравје? Се испоставило дека еден вид кромид е поздрав од другите. Истражување од 2017 година, објавено во списанието Food Research International, открило дека црвениот кромид е најделотворен во уништување на човечки клетки на рак во споредба со другите ...