Д-р Јохана Будвиг, позната германска биохемичарка, во 1950-тите развила маслено-протеинска диета која може да помогне во лекувањето на многу сериозни болести. Оваа научничка има напишано десетина книги, меѓу кои: „Рак – проблем и решение“ и „Масло-протеинска книга за готвење“. Поради нејзиното истражување, д-р Будвиг била номинирана за шест Нобелови награди. Сè е до исхраната Д-р Будвиг верувала дека ракот, како и огромното мнозинство на други ...
Лененото семе е едно од најстарите природни богатства што го користеле бројни цивилизации. Неговите својства се препознаваат со векови, а денес е моќен додаток во исхраната. Добиено со ладно цедење на ленено семе, ова масло е богато со омега-3 масни киселини, влакна, протеини и лигнани – фитохемикалии кои помагаат во одржување на здравјето на телото. Редовното консумирање масло од ленено семе може да донесе бројни придобивки, а ова се некои од ...