Може да се користи за подготовка на јадења како што се сарми, подварк, варена зелка, но и салати, кои се многу богати со витамини и го зајакнуваат метаболизмот. Иако денес може да се најде во речиси секоја продавница, повеќето луѓе сè уште сакаат сами да ја киселат зелката и да ја земаат по потреба. Разликата помеѓу домашната и купената зелка е впечатливата жолтеникава боја што ѝ дава посебен вкус. Тајната е во постапката на маринирање на ...
Во текот на есенските и зимските денови, киселата зелка е една од омилените јадења, па затоа е важно да има уникатен вкус. Киселата зелка може да се користи за подготовка на сарми, варена зелка, како и салати кои се богати со витамини и го забрзуваат метаболизмот. Она што ја разликува домашната и купената кисела зелка е нејзината впечатлива жолта боја, што ѝ дава посебен вкус. Тајната е во процесот на маринирање на зелката. Препорачливо е прво ...
Во текот на есенските и зимските денови, киселата зелка е една од омилените јадења, па затоа е важно да има уникатен вкус. Киселата зелка може да се користи за правење сарми, варена зелка и салати кои се богати со витамини и го забрзуваат метаболизмот. Она што ја разликува домашната и купената кисела зелка е нејзината впечатлива жолта боја, што ѝ дава посебен вкус. Тајната е во процесот на маринирање на зелката. Препорачливо е прво да се ...