Состојки: (за 4 лица) 600-700 грама свинско филе (секое месо ќе биде соодветно) 3 големи главици кромид 2 црвени пиперки 1 голем домат 1 голема тиквичка 1 лажица благ ајвар 1/3 лажичка лут ајвар 2 лажици сецкан магдонос сол, мелен црн пипер 1 чаша вода сончогледово масло околу 200 грама варен ориз. Подготовка: Загрејте малку масло во длабока тава на силен оган и пржете го целото филе (исечете го на половина ако не може да се собере целото ...

Состојки: (за 4 лица) Подготовка: Загрејте малку масло во длабока тава на силен оган и пржете го целото филе (исечете го на половина ако не може да се собере целото парче). Добро испржете го од сите страни, потоа извадете го од тавчето и покријте го за да остане топло. Внимавајте да не го изгорите месото, изгореното масло ќе стане горчливо и ќе го расипе вкусот. Во истата тава со преостанатото масло, пржете го кромидот исечен на парчиња и ...

Состојки: (за 4 лица) Подготовка: Загрејте малку масло во длабока тава на силен оган и пржете го целото филе (исечете го на половина ако не може да се собере целото парче). Добро испржете го од сите страни, потоа извадете го од тавчето и покријте го за да остане топло. Внимавајте да не го изгорите месото, изгореното масло ќе стане горчливо и ќе го расипе вкусот. Во истата тава со преостанатото масло, пржете го кромидот исечен на парчиња и ...