Сочните пилешки карабатаци во кремаст сос од печурки, послужени на ориз, претставуваат вкусен и хранлив оброк идеален за семеен ручек. Потребно е: 500 г обезкостен карабатак 250 г ориз 300 г печурки (шампињони или други по желба) 1 голема главичка кромид 500 мл павлака за готвење малку масло (за пржење месо и динстање) зачини: сол, бибер, лук во прав, магдонос, оригано по желба: пармезан или свеж магдонос за посипување View this post on ...

Доколку сакате сами да си направите путер од кикиритки, во блендер измешајте 350 г кикиритки и 10 лажици масло и матете додека добиете кремаста смеса. Препорачано Состојки: – 500 г пилешки гради – зачини по избор – сол, бибер, мешан зачин, босилек, магдонос – 1 лимон – 1 јајце За преливот: – 2-3 лажици путер од кикиритки – шолја пилешка супа – малку свеж магдонос Приготвување: Вклучете ја рерната на 250 степени Целзиусови и оставете ја добро да ...