Кога ќе дојде студеното време, сите посегнуваме по јадења што ќе ни ги стоплат душите и телата, а едно од нив е слатката зелка. Иако ретко е меѓу нашите омилени, постои едноставен начин да се подобри не само нејзиниот вкус, туку и нејзиниот мирис, кој многу луѓе го сметаат за одбивен. Освен додавањето на доматно пире и стебленца од целер, Унгарците се колнат во еден посебен зачин кој целосно го трансформира ова јадење - кимот! Можеби изгледа ...

Дознајте кој зачин додава посебен шмек на овој рецепт за највкусната слатка зелка што некогаш ќе ја пробате. Кога ќе дојде студеното време, сите посегнуваме по јадења што ќе ни ја стоплат душата и телото, а едно од нив е токму слатката зелка. Иако ретко кој е омилен, постои едноставен начин да се подобри не само нејзиниот вкус, туку и мирисот што многумина го одбиваат. Покрај додавањето на доматно пире и стебла од целер, Унгарците се колнат во ...