Лекарите и нутриционистите често предупредуваат дека прекумерното консумирање чоколада и слатки не е најздравиот избор, но кој може да одолее на искушението? Уште повеќе, науката потврдила – чоколадата ја стимулира продукцијата на серотонин, хормонот на среќата. Според IndexBox, минатата година во светот се изедени над 31 милион тони чоколада и производи со какао, а глобалниот пазар достигнал вредност од 211,7 милијарди долари. Не е познато ...

Лекарите и нутриционистите често предупредуваат дека прекумерното консумирање чоколада и слатки не е најздравиот избор, но кој може да одолее на искушението? Уште повеќе, науката потврдила – чоколадата ја стимулира продукцијата на серотонин, хормонот на среќата. Според IndexBox, минатата година во светот се изедени над 31 милион тони чоколада и производи со какао, а глобалниот пазар достигнал вредност од 211,7 милијарди долари. Не е познато ...

Лекарите и нутриционистите често предупредуваат дека прекумерното консумирање чоколада и слатки не е најздравиот избор, но кој може да одолее на искушението? Уште повеќе, науката потврдила – чоколадата ја стимулира продукцијата на серотонин, хормонот на среќата. Според IndexBox, минатата година во светот се изедени над 31 милион тони чоколада и производи со какао, а глобалниот пазар достигнал вредност од 211,7 милијарди долари. Не е познато ...