Потребно е: 2 модри патлиџани сол бибер 1 мала лажица лук во прав 10 лажици брашно 2 чаши презла 3 јајца 10 лажици масло Подготовка: Излупете ги модрите патлиџани и исечете ги на прстени со дебелина од 1 cm. Посолете и оставете околу половина час да отстојат. Потоа измијте ги и исцедете ги. Покријте го садот со масло. Прстените од модар патлиџан се тркалаат во брашно измешано со лук, сол и бибер. Потоа се тркалаат во изматени јајца, па во ...

Потребно е: 2 модри патлиџани сол бибер 1 мала лажица лук во прав 10 лажици брашно 2 чаши презла 3 јајца 10 лажици масло Подготовка: Излупете ги модрите домати и исечете ги на прстени со дебелина од 1 cm. Посолете и оставете околу половина час да отстојат. Потоа измијте ги и исцедете ги. Покријте го садот со масло. Прстените од модариот домат се тркалаат во брашно измешано со лук, сол и бибер. Потоа се тркалаат во изматени јајца, па во презла. ...

Потребно е: 2 модри патлиџани сол бибер 1 мала лажица лук во прав 10 лажици брашно 2 чаши презла 3 јајца 10 лажици масло Подготовка: Излупете ги модрите патлиџани и исечете ги на прстени со дебелина од 1 cm. Посолете и оставете околу половина час да отстојат. Потоа измијте ги и исцедете ги. Покријте го садот со масло. Прстените од модар патлиџан се тркалаат во брашно измешано со лук, сол и бибер. Потоа се тркалаат во изматени јајца, па во ...