Состојки: За крцкавата кора: За кремот: За фил: Подготовка: За основата од трошки, измешајте го брашното, бадемите, шеќерот, ванилиниот шеќер и солта во сад. Додадете го ладниот путер исечен на парчиња и брзо втријте го во брашното со прстите за да добиете трошлива смеса. Измешајте го јајцето и месете со раце додека не добиете цврсто тесто. Обликувајте го во топка, завиткајте го во фолија и оставете го во фрижидер 30 минути. Расукајте го ...

Состојки: За крцкавата кора За кремот: Подготовка: За основата од трошки, измешајте го брашното, бадемите, шеќерот, ванилиниот шеќер и солта во сад. Додадете го ладниот путер исечен на парчиња и брзо втријте го во брашното со прстите за да добиете трошлива смеса. Измешајте го јајцето и месете со раце додека не добиете цврсто тесто. Обликувајте го во топка, завиткајте го во фолија и оставете го во фрижидер 30 минути. Расукајте го изладеното тесто ...