Во многу домаќинства, можно е да се најде тенџере за готвење или друг лимен сад со темнокафени наслаги, но колку е безбеден за секојдневна употреба? Според Simply Recipes, има многу контроверзии кога станува збор за кафените наслаги што се наталожуваат на вашите тави. Станува збор за патина, облога што се формира за време на хемиски процес што се случува кога често користите плех за печење за готвење храна во масло. Според извршната уредничка на ...
Во многу домаќинства, можно е да се најде тенџере за готвење или друг лимен сад со темно кафеави наслаги, но колку е тој безбеден за секојдневна употреба? Препорачано Како што наведува порталот „Симпли Ресипис“ (Simply Recipes), има многу несогласувања кога станува збор за кафеавите наслаги што се акумулираат на лимените садови. Се нарекува патина, облога што се формира за време на хемиски процес што се јавува кога често користите плех за ...
Многу домаќинства имаат тенџере или друга лимена тава со темно кафеав слој, но колку е безбеден за секојдневна употреба? Според Simply Recipes, има многу контроверзии кога станува збор за кафеавиот слој што се наталожува на лимените садови. Се нарекува патина, слој што се формира за време на хемиски процес што се јавува кога често користите плех за печење за готвење храна во масло. Според извршната уредничка на ATK Reviews, Лиза Мекманус, ...