Чувствителните плодови како што се јагодите треба да се подготвуваат брзо и вешто. Овие едноставни упатства ќе ви помогнат лесно да го исчистите овошјето, и да го одржувате свежо и цврсто. Состојки: 1 кг зрели јагоди 0,2 кг шеќер 1 лимонтус Подготовка: Јагодите се мијат, се чистат и се потопуваат во вода со растворен лимонтус. Исцедете ги, па наредете ги во тенџере – слој овошје, слој шеќер. Покријте ги и оставете ги да отстојат, може и преку ...
Дали има нешто послатко од парче леб со џем? Сигурни сме дека ќе се согласите со нас дека тоа е комбинација што одлично оди за појадок, вечера и ужина! Секако, не е важно за каков вид џем станува збор – секогаш претпочитаме домашен џем отколку купен од продавница и сме среќни кога во нашиот дом ќе се најде внимателно спакувана тегла. А бидејќи е сезона на јагоди, ви носиме рецепт за тоа како сами да направите џем, рецепт што нема да ви одземе ...