Алтернативните млека од растително потекло, направени од бадеми, соја, овес и ориз, никогаш не биле попопуларни. Сепак, една нова студија покажува дека преминувањето од животинско на млеко од растително потекло не носи само економски, туку и нутритивни трошоци. Италијански и дански истражувачи од Универзитетот во Бреша и Универзитетот во Копенхаген спроведоа студија за да ги испитаат ефектите на ултрапастеризацијата врз хранливата вредност и ...

Алтернативните млека од растително потекло, направени од бадем, соја, овес и ориз, никогаш не биле попопуларни од сега. Меѓутоа, една нова студија покажува дека префрлањето од животинско на млеко од растително потекло не носи само економски туку и нутритивни трошоци. Италијански и дански истражувачи од Универзитетот во Бреша и Универзитетот во Копенхаген спроведоа истражување за да ги испитаат ефектите од ултрапастеризацијата врз хранливата ...