Знаеме дека интегралните житарки се добри за нас и треба да јадеме повеќе од нив, но малкумина веднаш помислуваат на полентата, која има бројни здравствени придобивки. Според WebMD, одредени форми на полента се јаделе уште во римско време, но тогаш се користеле состојки како костенов брашно или спелта. Денес, полентата обично се прави од жолто пченкарно брашно. Често се подготвува како каша со варење пченкарно брашно во вода на тивок оган. ...

Знаеме дека интегралните житарки се добри за нас и треба да јадеме повеќе од нив, но ретко кој веднаш помислува на палентата која има бројни здравствени придобивки. Според WebMD, одредени форми на палента се јаделе уште во римско време, но тогаш се користеле состојки како брашно од костен или спел. Денес, палентата обично се прави од жолто пченкарно брашно. Често се подготвува како каша со варење на пченкарно брашно во вода на тивок оган. Треба ...

Знаеме дека интегралните житарки се добри за нас и треба да јадеме повеќе од нив, но малкумина веднаш помислуваат на полентата, која има бројни здравствени придобивки. Според WebMD, одредени форми на полента се јаделе уште во римско време, но тогаш се користеле состојки како што се костеновото брашно или спелтата. Денес, полентата обично се прави од жолто пченкарно брашно. Често се подготвува како каша со варење на пченкарното брашно во вода на ...