Потребно е: 2 мали корени целер 3 големи компири 500 гр мелено месо 3 јајца 1 главица кромид половина праз половината 1 чешне лук 1 павлака чаша млеко сол бибер зачин Подготовка: Исчистениот целер сварете го во посолена вода и исечкајте го на тенки кругови. На масло пропржете сечкан кромид и праз, па додадете мелено месо. Продолжете со пржење 5 минути, а потоа додадете го лукот и тргнете го од оган. Зачинете со сол и бибер. Зачинете го садот по ...

Потребно е: 2 мали корени целер 3 големи компири 500 гр мелено месо 3 јајца 1 главица кромид половина праз половината 1 чешне лук 1 павлака чаша млеко сол бибер зачин Подготовка: Исчистениот целер сварете го во посолена вода и исечкајте го на тенки кругови. На масло пропржете сечкан кромид и праз, па додадете мелено месо. Продолжете со пржење 5 минути, а потоа додадете го лукот и тргнете го од оган. Зачинете со сол и бибер. Зачинете го садот по ...