Нутритивни својства на скушата Скушата изобилува со протеини и масти, особено кога е уловена во зима, во северните региони. Просечната содржина на масти изнесува 13 грама, што ја вбројува меѓу мрсните видови риби. Во 100 грама скуша има околу 18 грама протеини кои организмот ги апсорбира трипати побрзо од протеините од говедско месо. Иако е богата со масти, скушата има низок калориски состав. За да внесете доволно калории само од скуша, би ...

Благодарение на мастите и незаситените масни киселини, скушата е многу корисна за мозокот, кожата и косата. Малкумина размислуваат за придобивките од скушата за организмот, додека повеќето луѓе ги ценат, пред сè, нејзините вкусни карактеристики. Секој производ има хемиски карактеристики и влијае на телото на одреден начин. Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, кои се уште позастапени во рибите уловени во зима во северните ...

0 Благодарение на мастите и незаситените масни киселини, скушата е многу корисна за мозокот, кожата и косата. Малкумина размислуваат за придобивките од скушата за телото, додека повеќето луѓе ги ценат неговите вкусни квалитети пред се друго. Секој производ има хемиски карактеристики и влијае на телото на одреден начин. Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, кои ги има уште позастапено во рибите уловени во зима во северните ...

Благодарение на мастите и незаситените масни киселини, скушата е многу корисна за мозокот, кожата и косата. Малкумина размислуваат за придобивките од скушата за телото, додека повеќето луѓе ги ценат неговите вкусни квалитети пред се друго. Секој производ има хемиски карактеристики и влијае на телото на одреден начин. Хемискиот состав на скушата содржи многу протеини и масти, кои ги има уште позастапено во рибите уловени во зима во северните ...