Срцевиот удар е една од најчестите причини за смрт во светот. Затоа, важно е да се обрне внимание на советите на експертите и да се применуваат во секојдневниот живот. Во овој поглед, ендокринологот Франциско Росеро тврди дека јадењето на „вистинската“ храна би можело да го намали овој ризик, вклучително и една посебна намирница. Тој препорачал грав, леќа, наут и разни мешунки за потенцијално подобрување на холестеролот. Липопротеините со ниска ...

Консумирањето шампањ и големи количини овошје, заедно со одржувањето на нормална телесна маса и оптимизмот, може да го намали ризикот од ненадеен срцев удар, покажа првата студија од ваков вид. Според студијата, во која учествувале повеќе од 500.000 луѓе, фактори како што се консумирање шампањ и бело вино, зголемување на внесот на овошје, одржување на нормална телесна тежина, контрола на крвниот притисок и одржување на позитивно расположение ...

Срцевиот удар е една од најчестите причини за смрт во светот. Затоа, важно е да внимавате на советите на стручњаците и да ги применувате во секојдневниот живот. Во врска со ова, ендокринологот Франциско Росеро тврди дека јадењето „вистинска“ храна може да го намали овој ризик, вклучително и една ставка. Тој препорача грав, леќа, наут и разни мешунки за потенцијално подобрување на холестеролот. Липопротеините со ниска густина, вообичаено ...