Готвењето замрзнат грашок е стандардна постапка за многумина, но често излегува кашест. За среќа, постои трик што може да помогне да се спречи ова. Готвачката Ерика Вокер предлага грашокот да се потопи за да биде многу повкусен. „Всушност, постои правилен начин да се готви замрзнат грашок, а тоа не е со варење! Можете да имате сладок, крцкав зелен грашок за помалку од 10 минути“, вели таа. Готвењето не само што го брише вкусот на замрзнатиот ...

Готвењето замрзнат грашок е стандардна постапка за многумина, но тој често завршува кашест. За среќа, постои трик што ќе помогне да се спречи ова. Готвачката Ерика Вокер предлага грашокот да се вари на пареа за да биде многу повкусен. „Всушност, постои правилен начин да се готви замрзнат грашок, а тоа не е варење! Можете да имате сладок, крцкав зелен грашок за помалку од 10 минути“, вели таа. Готвењето не само што го брише вкусот на замрзнатиот ...