Ароматичен сос и меко пилешко месо од рерна - вистинска гозба од една тава. Кога пилешкото се маринира со добри зачини, вино и кромид, нема грешка - месото е меко, сочно, ги апсорбира сите вкусови и едноставно се топи во устата. Овој рецепт е совршен за секој што сака домашна, но малку „засилена“ кујна - со едноставни состојки добивате јадење што го собира целото семејство околу масата. Најубавото е што сè оди во една тава, така што нема многу ...
Печеното пилешко е идеално за семеен ручек. А како знаеш дали е добро испечен? Тоа најчесто се одредува со пробивање на месото со вилушка. Ако сокот што капе е бистар, тоа значи дека пилешкото е сварено. Ако сокот што капе од месото е црвен, пилешкото сепак треба да се свари. Најдобро е да го одмрзнете. Изладеното пилешко е погодно за печење, а не замрзнато. Ако сте замрзнале, прво одмрзнете го пред да го ставите во рерна. Ставете го во фрижидер ...