Темното чоколадо, особено она со висок процент какао (70% и повеќе), е богато со флаваноли — природни антиоксиданси кои имаат значителни позитивни ефекти за здравјето. Истражувањата покажуваат дека консумацијата на темно чоколадо може да го подобри протокот на крв, да го намали крвниот притисок, да ја зголеми чувствителноста на инсулин и да влијае позитивно на расположението и когнитивните функции. Меѓутоа, за да ги искористите овие здравствени ...

Темното чоколадо, особено она со висок процент какао (70% и повеќе), е богато со флаваноли — природни антиоксиданси кои имаат значителни позитивни ефекти за здравјето. Истражувањата покажуваат дека консумацијата на темно чоколадо може да го подобри протокот на крв, да го намали крвниот притисок, да ја зголеми чувствителноста на инсулин и да влијае позитивно на расположението и когнитивните функции. Меѓутоа, за да ги искористите овие здравствени ...

Темното чоколадо, особено она со висок процент какао (70% и повеќе), е богато со флаваноли — природни антиоксиданси кои имаат значителни позитивни ефекти за здравјето. Истражувањата покажуваат дека консумацијата на темно чоколадо може да го подобри протокот на крв, да го намали крвниот притисок, да ја зголеми чувствителноста на инсулин и да влијае позитивно на расположението и когнитивните функции. Меѓутоа, за да ги искористите овие здравствени ...

Темното чоколадо, особено она со висок процент какао (70% и повеќе), е богато со флаваноли — природни антиоксиданси кои имаат значителни позитивни ефекти за здравјето. Истражувањата покажуваат дека консумацијата на темно чоколадо може да го подобри протокот на крв, да го намали крвниот притисок, да ја зголеми чувствителноста на инсулин и да влијае позитивно на расположението и когнитивните функции. Меѓутоа, за да ги искористите овие здравствени ...