Летото и високите температуро го зголемуваат ризикот од појава на цревни инфекции, кои се пренесуваат преку храна и вода. Оттука, Институтот за јавно здравје направи неколку упатства за граѓаните за успешна превенција на болести кои се пренесуваат преку храна и вода. Навремената превенција, правилната термичка обработка и чување на храната, како и употребата на безбедна вода, се клучни за намалување на ризикот од овие заболувања. Заболувањата ...
Летото и високите температуро го зголемуваат ризикот од појава на цревни инфекции, кои се пренесуваат преку храна и вода. Оттука, Институтот за јавно здравје направи неколку упатства за граѓаните за успешна превенција на болести кои се пренесуваат преку храна и вода. Навремената превенција, правилната термичка обработка и чување на храната, како и употребата на безбедна вода, се клучни за намалување на ризикот од овие заболувања. Заболувањата ...