Богати со влакна, протеини, железо и магнезиум, гравот и леќата се меѓу најхранливите и најразновидните намирници. Гравот лесно се вклопува во различни јадења, од супи и салати до сосови и придружни јадења, а во продолжение откријте зошто треба почесто да го јадеме. Редовното консумирање грав и леќа е корисно за намалување на холестеролот, помага во заштитата од рак на дебелото црево, го стабилизира нивото на гликоза и помага во спречување на ...
Богати со влакна, протеини, железо и магнезиум, гравот и леќата се меѓу најхранливите и најразновидните намирници. Гравот лесно се вклопува во различни јадења, од супи и салати до сосови и придружни јадења, а подолу откријте зошто треба почесто да го јадеме. Редовното консумирање грав и леќа е корисно за намалување на холестеролот, помага во заштитата од рак на дебелото црево, го стабилизира нивото на гликоза и помага во спречување на ...
Богати со влакна, протеини, железо и магнезиум, гравот и леќата се меѓу најхранливите и најразновидните намирници. Препорачано Гравот лесно се вклопува во различни јадења, од супи и салати до сосови и прилози, а секако и како главно јадење, па нутриционистите откриваат зошто треба почесто да го јадеме. Редовното консумирање грав и леќа е корисно за намалување на холестеролот, помага во заштитата од рак на дебелото црево, го стабилизира нивото ...
БОГАТИ со влакна, протеини, железо и магнезиум, гравот и леќата се меѓу најхранливите и најразновидните намирници. Гравот лесно се вклопува во различни јадења, од супи и салати до сосови и прилози, а во продолжение откријте зошто треба почесто да ги јадеме. Редовното консумирање грав и леќа е корисно за намалување на холестеролот, помага во заштитата од рак на дебелото црево, го стабилизира нивото на гликоза и помага во спречување на дијабетес, ...