Кромидот е основна состојка во многу јадења, а некои рецепти бараат пржење до 40 минути. Но, благодарение на една состојка, можете значително да го намалите ова време. Тајната се сведува на контролирање на брзината на хемиската реакција позната како Мајарова реакција, која е одговорна за побрзо готвење на храната. За побрзо пржење на кромидот, треба да ја зголемите неговата pH вредност со додавање нешто алкално. Поради оваа причина, треба да ...

Кромидот е основна состојка во многу јадења, а некои рецепти бараат пржење до 40 минути. Но, благодарение на една состојка, можете значително да го намалите ова време. Тајната се сведува на контролирање на брзината на хемиската реакција позната како Маилардова реакција, која е одговорна за побрзо готвење на храната. За побрзо пржење на кромидот, треба да ја зголемите неговата pH вредност со додавање нешто алкално. Поради оваа причина, треба да ...