Еве зошто треба да користите брашно од грав: 1. Богато со протеини и влакна 2. Низок гликемиски индекс 3. Погодно за супи, солени јадења, но и слатки 4. Содржи фолати, витамин Б6, железо, магнезиум и цинк Подготовка: Прво, измијте го и натопете го гравот. Кога ќе омекне, процедете го и исушете го. Ставете го во блендер и сомелете го гравот во ситен прав. Истурете во херметички сад и чувајте го на ладно и суво место. Рокот на траење е од 6 месеци ...

Еве зошто треба да користите брашно од грав: 1. Богато со протеини и влакна 2. Низок гликемиски индекс 3. Погодно за супи, солени јадења, но и слатки 4. Содржи фолати, витамин Б6, железо, магнезиум и цинк Подготовка: Прво, измијте го и натопете го гравот. Кога ќе омекне, процедете го и исушете го. Ставете го во блендер и сомелете го гравот во ситен прав. Истурете во херметички сад и чувајте го на ладно и суво место. Рокот на траење е од 6 ...