Палентата, направена од пченкарно брашно или гриз, е еден од најздравите избори за појадок. Не содржи глутен, па е погодна и за лица со нетолеранција на глутен, а благодарение на својата хранливост и ниска калориска вредност, се препорачува за сите возрасти. Оваа традиционална храна е лесна за варење, го поттикнува метаболизмот и го чисти дигестивниот тракт. Богата е со корисни минерали како фосфор, магнезиум, цинк, калиум, бакар, селен и ...
Палентата, направена од пченкарно брашно или гриз, е еден од најздравите избори за појадок. Не содржи глутен, па е погодна и за лица со нетолеранција на глутен, а благодарение на својата хранливост и ниска калориска вредност, се препорачува за сите возрасти. Оваа традиционална храна е лесна за варење, го поттикнува метаболизмот и го чисти дигестивниот тракт. Богата е со корисни минерали како фосфор, магнезиум, цинк, калиум, бакар, селен и ...
Палентата, направена од пченкарно брашно или гриз, е еден од најздравите избори за појадок. Не содржи глутен, па е погодна и за лица со нетолеранција на глутен, а благодарение на својата хранливост и ниска калориска вредност, се препорачува за сите возрасти. Оваа традиционална храна е лесна за варење, го поттикнува метаболизмот и го чисти дигестивниот тракт. Богата е со корисни минерали како фосфор, магнезиум, цинк, калиум, бакар, селен и ...