Фрлањето на белиот дел од лубеницата, велат експертите, е занемарување на вреден извор на хранливи материи. Со доаѓањето на летните горештини, сочната и освежителна лубеница станува омилена посластица. Додека многумина уживаат во нејзиниот сладок, црвен дел, белиот, потврд дел со кора често завршува во ѓубре. Според Healthline, овој дел содржи значајни хранливи вредности, особено корисни за здравјето на срцето, крвните садови и циркулацијата. ...
Фрлањето на белиот дел од лубеницата, велат експертите, е занемарување на вреден извор на хранливи материи. Со доаѓањето на летните горештини, сочната и освежителна лубеница станува омилена посластица. Додека многумина уживаат во нејзиниот сладок, црвен дел, белиот, потврд дел со кора често завршува во ѓубре. Според Healthline, овој дел содржи значајни хранливи вредности, особено корисни за здравјето на срцето, крвните садови и циркулацијата. ...