Мекиците се едни од оние јадења што сакаме да ги подготвуваме кога сакаме вкусен и брз оброк, особено за појадок. Меки одвнатре и крцкави однадвор, совршено одат со разни прилози како што се сирење, павлака, домашен џем или други намази. Она што ги прави двопеците посебни е нивната крцкава кора и мека внатрешност, а најдобро е да се послужат додека се уште топли. Состојки за тестото: Подготовка: Во мал сад, изматете ги јајцата, потоа додадете ...

Мекиците се едни од оние јадења што сакаме да ги подготвуваме кога сакаме вкусен и брз оброк, особено за појадок. Меки одвнатре и крцкави однадвор, совршено одат со разни прилози како што се сирење, павлака, домашен џем или други намази.Она што ги прави двопеците посебни е нивната крцкава кора и мека внатрешност, а најдобро е да се послужат додека се уште топли.Состојки за тестото: 0,5 дл масло 180 г јогурт (една чаша јогурт) 2 јајца Половина ...