Една нова студија открива дека редовното консумирање кафе значително го намалува ризикот од развој на Паркинсонова болест поради невропротективните ефекти на кофеинот. Најновото истражување истакнува уште една здравствена придобивка од кафето, укажувајќи на врската меѓу консумирањето кафе и намалениот ризик од развој на Паркинсонова болест. Анализирајќи ги податоците од 184.024 луѓе на просечна возраст од 13 години, меѓународен тим на научници ...

Една нова студија открива дека редовното консумирање кафе значително го намалува ризикот од развој на Паркинсонова болест поради невропротективните ефекти на кофеинот. Анализирајќи ги податоците на 184.024 луѓе во текот на 13 години, меѓународен тим на научници открил дека оние кои пиеле кафе имале помала инциденца на Паркинсонова болест во споредба со оние кои не пиеле кафе, пренесува Zimo. Понатамошната анализа на примероците на крв од ...