Нашите баби немале многу од она што ние го имаме денес. Но, тие знаеле како со многу малку состојки и многу знаење да создадат чуда во кујната. Иако некои од нивните совети се застарени, следниве сè уште можат да се применат и навистина се корисни. 1. Зовриена вода за нараснување на квасецот – топла, но не жешка Бабите знаеле дека квасецот сака топлина, но не и жештина. Секогаш користеле „прстометар“ – водата треба да биде топла како онаа за ...

Пет кујнски трикови од нашите баби што и денес вредат злато Нашите баби немаа модерни апарати и бескрајни полици со состојки, но имаа нешто многу поважно – искуство, интуиција и практични совети што ја правеа секоја готвачка вешта. Иако времето се смени, некои од нивните мали тајни сè уште функционираат и се користат секојдневно. Ви пренесуваме пет проверени трикови кои никогаш не излегуваат од мода: 1. Совршена топлина за квасец – вода „како за ...

Нашите баби немаа многу од она што го имаме ние денес. Но, тие знаеја како да создадат чудо во кујната со неколку состојки и многу знаење и разбирање за состојките. И додека некои совети се застарени, овие сè уште се користат денес и вреди да се знаат. Препорачано 1. Варена вода за нараснување на квасецот – топла, но не премногу топла Бабите знаеја дека квасецот сака топлина, но не премногу топло. Тие секогаш ја мереа температурата на водата со ...