Кремаста тирамису торта, совршен десерт за секој ден Спојот на какао, кафе и маскарпоне за многумина е вистинско совршенство. Ако и вам ви се допаѓа овој вкус, направете ја оваа лесна тирамису торта. Мекото тесто и кремот од маскарпоне, дополнети со лесниот вкус на кафе и какао, имаат навистина неодолив вкус. Тортата се подготвува многу лесно, а се јаде уште побрзо. Како да ја подготвите? Потребни состојки (тава за печење од 22cm): За ...

Состојки: Подготовка 1. Подготовка на печурките Исчистете и ситно исечкајте ги печурките. Пропржете ги во тава на средна температура без премногу маснотии, додека не омекнат и не ја испуштат сопствената течност. Зачинете ги со сол, бибер и свеж магдонос. Тргнете ги на страна. 2. Основа за рижото Во истото тавче растопете го путерот, па додајте ситно исечкан кромид и лук. Пржете додека кромидот не стане стаклест и нежен, ослободувајќи ја својата ...