Оцетот го забавува разградувањето на скробот во гликозата и им кажува на нашите мускули да ја апсорбираат гликозата додека стасува во крвотокот, а со овие идеи нема да биде проблем да се пронајде начин да се ужива во вкусот на јаболковиот оцет. Препорачано Француската биохемичарка Џеси Иншауспе и авторка на книгата „Гликозна револуција“ објаснува во својата книга како додавањето јаболков оцет во исхраната е одличен начин да се спречи ненадеен ...

Нашата исхрана, вклучувајќи ги и пијалаците што ги пиеме, игра клучна улога во нашето здравје, регулирање на апетитот, метаболизмот и контролата на телесната тежина. Препорачано Според зборовите на експертката и консултантка за исхрана Елизабет Кацман, вклучувањето на одредени пијалаци во нашата дневна рутина може значително да придонесе за губење на тежината. Еве ги пијалаците што тој ги препорачува. Зелен чај Пиењето зелен чај не е само ...