Јадењето риба еднаш до двапати неделно има бројни здравствени придобивки, вклучувајќи подобрување на срцевото здравје, на мозочната функција и поддршката на имунолошкиот систем. Рибата има голема хранлива вредност, се препорачува за сите возрасти и подеднакво е корисна за здрави и болни. Широкиот спектар на видови риби го условува и различниот начин на припрема на риба. Секој тип на рибата е богат со омега-3 масни киселини, висококвалитетни ...
Јогуртот е познат по своите пробиотски својства, но новото истражување сугерира дека може да има уште една важна здравствена корист. Новото истражување сугерира дека редовното консумирање јогурт може да го намали ризикот од одредени видови на рак на дебелото црево. Јогуртот содржи корисни бактерии кои можат позитивно да влијаат на цревната микробиота и да го намалат ризикот од разни болести. Научниците анализирале примероци од ДНК од тумор од ...