Замрзнатиот помфрит е омилен прилог за многумина, но постигнувањето совршена крцкавост може да изгледа комплицирано. Постои една грешка што луѓето ја прават кога го прават. Готвачот Дејвид Најфилд откри дека замрзнатиот помфрит може да бидат совршено испржен секој пат, но тоа зависи од еден клучен чекор. Најголемата грешка што ја прават многу луѓе е ставањето премногу парчиња компир. Кога неспретно ќе ги редите, тие стануваат влажни. Клучот е да ...

Замрзнатиот помфрит е омилен додаток на многу јадења, но постигнувањето на идеална крцкавост може да изгледа комплицирано. Постои една грешка што луѓето ја прават кога го подготвуваат. Готвачот Дејвид Нејфилд открил дека замрзнатите помфрити можат да бидат совршено зготвени секој пат, но тоа зависи од клучен чекор. Најголемата грешка што ја прават многу луѓе е ставањето премногу парчиња компир. Кога ќе ги натрупате, стануваат лепливи. Клучот е ...