Maслото од соја може да влијае на инсулинската резистенција, а сѐ почесто се користи во секојдневната исхрана. Шеќерот и мастите се сметаат за најнездрава храна, но научниците предупредуваат дека постои нешто понездраво од тие две намирници – масло од соја. Едно од најчесто користените растителни масла е маслото од соја. Иако овој вид масло не мора да го имате во течна состојба на кујнските полици, тоа е честа состојка на готовите, преработени ...
Соиното масло може да влијае на инсулинската резистенција и сè повеќе се додава во храната. Шеќерот и мастите се сметаат за најнездрава храна, но научниците предупредуваат дека постои нешто понездраво од тие две намирници – соиното масло , пишува „Дејли меил“. Тоа е едно од најшироко користените растителни масла, а половина од растителните масла произведени во светот се од соино масло. Иако не мора да го имате овој вид масло во течна состојба ...