Во андалузиската дивина, се произведува и старее прошута која се топи во устата и старее седум години пред да стигне на трпезата. Тајната на неговата цена лежи во ретката раса свињи, нивното слободно пасење под дабовите дрвја и вековната традиција на производство на овој специјалитет. Во мирната и речиси недопрена природа на југозападна Андалузија , помеѓу Севиља и португалската граница, се наоѓа регионот Сиера де Арасена – дом на најскапата ...
Во андалузиската дивина, се произведува прошута што се топи во устата и старее седум години пред да стигне на трпезата. Тајната на неговата цена лежи во ретката раса свињи, нивното слободно пасење под дабовите дрвја и вековната традиција на производство на овој специјалитет. Во мирната и речиси недопрена природа на југозападна Андалузија, помеѓу Севиља и португалската граница, се наоѓа регионот Сиера де Арасена – дом на најскапата прошута во ...

