Овој рецепт за Рафаело бомбици вреди да го пробате.
Состојки:
100 г бело чоколадо
125 г путер на собна температура
125 г шеќер во прав
2 полни лажици павлака
150 г кокос + 20 грама за декорација
20 – 40 потпечени лешници.
Подготовка:
Белото чоколадо изрендајте го на покрупната страна од рендето. Во длабока чинија ставете го путерот и додајте го шеќерот во прав. Измешајте добро со виљушка или миксер.
Во садот додајте ја павлаката и добро измешајте за да се добие хомогена смеса. Потоа, постепено додавајте го кокосот.
Од смесата формирајте топчиња, а во средината на секое од нив поставете печен лешник. Постапката повторете ја додека ја потрошите целата смеса. Бомбиците извалајте ги во кокос.
фото:Freepik